Крипто-свят

Блокчейн – бъдещата технология

Блокчейн се счита за най-революционната технологична иновация след интернет. Повечето хора обаче свързват блокчейн само с технологията зад Биткойн – тъй като по време на създаването на Биткойн блокчейн е използван в по-голям мащаб за първи път. Но какво всъщност представлява блокчейн технологията? Как се появи и какво ще бъде бъдещето му?

Блокчейн – бъдещата технология Read More »

Криптовалута рипъл … по-големият брат на биткойн

Ако обърнем голямо внимание на историята на виртуалните монети, ще разберем, че на пазара съществува криптовалута, по-стара от Биткойн. Въпреки че е общоприето, че идеята за криптовалута е създадена заедно с пускането на Биткойн, има друга електронна монета, която изигра голяма роля в това. Говорим за Рипъл – по-големият брат и най-големият враг на Биткойн.

Криптовалута рипъл … по-големият брат на биткойн Read More »

Криптомаркет и фондовия пазар.

Криптовалутите стават все по-популярни. Въпреки че имат своите върхове и спадове, техният процент на капитализация все още се увеличава. Дори големите корпорации започнаха да въвеждат фондове, които включват Биткойн и Етериум. Въпреки това много начинаещи не знаят разликата между крипто пазар и традиционна фондова борса – което е голяма грешка. Преди да заделите пари за

Криптомаркет и фондовия пазар. Read More »

Криптопазар – как да се придвижвате на него?

Какво е криптопазар и как се различава от борсата? Защо традиционните пазари избягват да работят с криптовалути? Как да закупите и съхранявате първите си виртуални пари? Ето пълно ръководство за основите на криптопазара.

Криптопазар – как да се придвижвате на него? Read More »

Пране на крипто… безопасно ли е?

Криптовалутите бяха похвалени за високата си безопасност в сравнение с традиционните валути. Но използването на популярните криптовалути определено не е най-личният или анонимен начин за извършване на транзакции. Някои алткойни могат да осигурят известна степен на поверителност, но по-масовите монети обикновено не го правят.

Пране на крипто… безопасно ли е? Read More »

Връща ли се Биткойн на върха?

Биткойн отново е в светлината на прожекторите, след като цената му скочи до небето през април, причинявайки подем и увеличавайки стойността му до почти $9000 от по-малко от $4000 в началото на тази година.  

Връща ли се Биткойн на върха? Read More »

Бум на пазара на Биткойн – възможно ли е все още?

Биткойн претърпява ново поскъпване – наскоро достигна прага от 10 000 USD. Добър момент ли е да инвестирате в тази популярна криптовалута? Каква е разликата между този бум и този от 2017 г. и какво казват експертите за него?

Бум на пазара на Биткойн – възможно ли е все още? Read More »

Биткойн манипулация? Какво за това?

Преди време мой приятел, който е икономист любител, каза, че Биткойн е лесен за манипулиране и че би посъветвал да не инвестирате в криптовалути. Как можете да манипулирате Биткойн? Вярно ли е това, което той каза?

Биткойн манипулация? Какво за това? Read More »