Рипъл обединява сили с BitPay

Яхвайки вълната на новия технологичен напредък, множество компании, като Amazon Web Services (AWS) и Oracle, разработиха платформи с готови блокчейн рамки, което улеснява заинтересованите страни да приемат технологията за различни приложения. Една от водещите компании в областта на криптовалутите и блокчейн, Рипъл, стартира подобна платформа за развитие на блокчейн в областта на паричните преводи чрез своето инвестиционно и партньорско подразделение Xpring и се присъедини към агломерата BitPay. 

Нова борса, нови решения за разработчиците

„Предназначен е да премахне болката и бъркотията от интегрирането на пари в приложения“, каза старши вицепрезидентът на Xpring Итън Биърд относно Xpring и BitPay, стартирани на 2 Октомври. 

Много фирми по целия свят са предприели стъпки за включване на блокчейн технология за различни цели. Компании като AWS и Oracle излязоха на преден план като играчи с кирка и лопата, които искат да помогнат за опростяване на процеса на приемане на блокчейн за тези бизнеси. Xpring на Рипъл изглежда предоставя подобно предложение, което е набрано в решения за трансфер на стойност, „нещо като AWS за пари“, каза Биърд.

Нови решения за инвеститорите? 

Платформата ще работи и с клиенти, които не са включени в блокчейн. „Това е платформа за всички разработчици, не само за разработчиците в […] блокчейн и крипто пространството, но […] за всички 23 милиона разработчици по целия свят“, обясни Биърд. 

„По-конкретно, това, което се стремим да направим с платформата, е да предоставим на разработчиците различни инструменти, услуги и програми, за да ги улесним да надграждат върху XRP Ledger и да използват протокола Interledger“, каза Биърд. Протоколът Interledger (ILP) по същество осигурява съвместимост при прехвърляне на стойност през различни системи или блокчейни, според Interledger.org. Протоколът Interledger и XRP Ledger са с отворен код. Това ще даде възможност за свободно движение като част от партньорски мрежи като BitPay, към които ръководството на Рипъл има големи очаквания.

Коментарите на Рипъл относно разширяването

Основната цел на Рипъл по същество е да осигури лесен и бърз трансфер на стойност в мрежата. „Работим, за да донесем пари в интернет“, обясни Биърд. Според тази цел Рипъл има две основни области на фокус, каза той. Една област е „глобалната разплащателна мрежа на Рипъл, наречена RippleNet, за финансови институции, както и за партньорство с инвеститори“. 

Последните 12 месеца включваха множество партньорства и инвестиции, каза старши вицепрезидентът на Xpring. „Ние сме си партнирали или сме инвестирали в над 20 компании, които използват XRP и [са] в съответствие с визията, която имаме, и сме отделили над 500 милиона долара за тази екосистема“, каза Биърд. 

Рипъл и Xpring са тясно свързани с XRP актива. Използването на XRP обаче не е необходимост при работа с Xpring, обясни Биърд. „Всичко, което създадохме и пуснахме, е с отворен код“, каза той, добавяйки, „така че можете да правите с него каквото искате“, каза той. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *