Рипъл се появява в Тайландска банка

Siam Commercial Bank, третата по големина финансова институция в Тайланд, официално промени позицията си относно използването на технологията Рипъл и криптовалутата и плановете си за внедряване на решенията, предлагани от Рипъл.  SCB Thailand вече стартира блокчейн платформа, която използва системата xCurrent от компанията Рипъл, за да позволи по-евтини парични преводи в чужбина. Тайландската финансова институция също така предполага, че ще бъде разкрита и друга информация, свързана с XRP стриктно чрез използването на платежната система xRapid. Не много отдавна един потребител на Twitter забеляза актуализация на приложението SCB Easy bank в App Store, с бележка, в която се казваше, че потребителите вече могат да прехвърлят пари в чужбина „на по-ниски цени с помощта на Рипъл”.

Можем ли да очакваме повече реализации?

На 22 май тази година банката потвърди, че използва блокчейн технологията за парични преводи през Рипъл, но без да използва криптовалутата XRP.  Тази информация предполага, че SCB в момента използва система xCurrent от Рипъл, която позволява бързи и евтини трансгранични транзакции.

Продуктът xCurrent служи като алтернатива на SWIFT, който използва фиатната валута. От друга страна, xRapid използва криптографски токени Рипъл, за да осигури ликвидност при поискване, така че транзакциите да са по-евтини за корпоративни клиенти.

Ако SCB започне да използва предимно криптовалути по време на трансфери, това би било сериозен знак за инвеститорите на Рипъл. Преди няколко дни имаше информация, че SCB Thailand ще започне да използва опцията, която използва криптовалути.  SCB беше и първата банка, която използва функцията „multi-hop“ на RippleNet, която позволява на тази Тайландска банка да „управлява плащанията от името на други финансови институции онлайн“.  Основният плюс на тази опция е, че финансовите институции вече не могат да установяват „двупосочни“ отношения (директна връзка между двете) за уреждане на плащанията.

Рипъл върви като ураган

Рипъл продължава да обединява финансови институции напоследък, като празнува своя 200-ти корпоративен клиент.

В началото на месеца Рипъл обяви партньорството си с Ria Money Transfer, вторият по големина доставчик на трансферни услуги с годишен обем от 40 милиарда долара. Приблизително по същото време Рипъл създаде друго партньорство, със Saudi British Bank (SABB). Но въпреки последните постижения на компанията, много експерти не харесват Рипъл, казвайки, че мрежата й е централизирана и компанията е в противоречие с прогнозите на Сатоши Накамото при настройването на Бикоойн.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *